Entrar fins a la ‘culina’ de la vil·la romana

Diumenge 17 d’octubre la vil·la romana de la Sort de Ròtova va acollir un taller de cuina amb el nom ‘A taula amb els romans’. Una antiga habitant de la vil·la romana tornà al present per tal d’explicar als assistents quins eren els seus costums culinaris, quins àpats preparaven; amb quins ingredients i en quins moments del dia.

Després de presentar-los les diferents parts de la vil·la, van parlar d’ous, cuines, vi, garum i peix, gots i plats… Les persones participants van rebre una mostra de receptes, com l’aperitiu de Marcial, llentilles amb castanyes o dolços casolans, que formen part de la ‘gustatio’, la ‘prima mensa’ i la ‘secunda mensa’, respectivament.

El taller forma part del programació de dinamització de la vil·la romana de la Sort de Ròtova. L’espai d’interpretació arqueològic es pot visitar per grups amb cita prèvia; i continua oberta la reserva a col·legis i instituts, que poden posar-se en contacte al correu cultura@rotova.es o al tel. 678621592.

Posts created 17

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top