Alumnes de l’IES Vall de la Safor visiten la Vil·la Romana de la Sort

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, l’alumnat d’ESO de les assignatures de Llatí i de Cultura Clàssica de l’IES Vall de la Safor, de Vilallonga, ha visitat la vil·la romana de la Sort de Ròtova. Al llarg del curs, l’alumnat ha treballat tot allò relacionat amb el món romà, amb unes propostes didàctiques preparades per Iman Rahmani i Gregori Royo.

La visita ha conclòs amb la dramatització d’uns passatges amb personatges relacionats amb la vil·la, entre els quals hi ha Clàudia Baebia, la propietària, i Trufo, l’esclau alliberat.

La vida romana, dramatitzada.

El professor Royo ha explicat que «la idea de fer una dramatització sobre la vida dels romans a la Safor respon a una necessitat didàctica i pràctica: fer més accessible els conceptes que hem treballat en les unitats didàctiques a classe. Conceptes com la via Augusta, la vil·la romana, ciutats com Dianium o Saetabis…».

Rahami i Royo han aclarit que «volíem que allò que estudiem a classe tinguera una aplicació in situ; anar al lloc dels fets i comprovar com la història antiga té una repercussió ací i ara. El teatre és un gènere excepcional per arribar a la vida dels antics romans (per damunt de les estructures econòmiques, socials, històriques…): com vivien, com sentien, quins eren els seus interessos. Ens ha permés arribar, també, a les persones.»

Posts created 17

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top