Ròtova adjudica l’adequació de la vil·la romana de la Sort

Ròtova ha adjudicat a l’empresa Obres Pauet SL l’adequació de la vil·la romana de la Sort. Es pretén realitzar un tancament perimetral del solar, la consolidació i l’estabilització de les estructures, i en definitiva, la museïtzació de la vil·la i la conservació de les restes. Les dependències visitables estaven destinades a contenir les gerres on s’emmagatzemava el most producte del raïm vendimiat en la finca, el qual es convertia en el vi que en proporcionava riquesa. Les actuacions es completaran amb un panell informatiu amb contingut didàctic explicatiu del funcionament de les restes trobades, tant en format de planimetria com amb dibuixos. Les obres estan dirigides per l’arqueòleg Emili Moscardó.

El solar té una superfície de 1.783 m2 i les actuacions han estat finançades amb les ajudes econòmiques amb destinació a la realització d’inversions financerament sostenibles de la Diputació de València de 2018. El pressupost total de licitació és de 91.462,14 €.

L’alcalde i regidor de Patrimoni, Jordi Puig, ha explicat que «l’objectiu és que puguem conèixer de primera mà una part importantíssima del nostre passat; que els més menuts i la gent que ens visite conega l’estructura d’una vil·la romana sobre el territori. El projecte suposa la suma de diferents reivindicacions; durant molt de temps, la societat civil s’ha mobilitzat demanant-ne la conservació. L’Ajuntament ha donat un nou pas; i ara cal treballar en la divulgació, i treballar en xarxa entre les diferents adminstracions».

Durant les obres de construcció de l’autovia del Morquí, el 2004, i d’una nau industrial, es van descobrir les restes d’una vil·la romana a la partida de la Sort, que va ser parcialment salvada, tot i que va sofrir afeccions per les obres. El projecte es duu a terme en un solar de propietat municipal.

Posts created 17

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top